Makaron z szpinakiem

16 marzec 2017 Kategoria: Obiady Komentarzy: 0 Odsłon: 358
Makaron z szpinakiem

Pracowity dzień, korki na drogach, wszyscy w biegu. Wiele spraw do załatwienia. W brzuchu burczy, a na gotowanie czasu brak. W takie dni sięgam po niezawodne środki - pełnoziarnisty makaron, świeży szpinak i suszone pomidory. Szybko, zwięźle i smacznie, a do tego masa witamin, błonnika i żelaza.

Składniki

  • ulubiony makaron (kupisz TUTAJ),
  • 200 gram szpinaku,
  • 1 cebula,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 10 suszonych pomidrów (kupisz TUTAJ),
  • starty parmezan - 10 dag,
  • 200 gram gęstego jogurtu,
  • olej ryżowy (kupisz TUTAJ),
  • sól, pieprz, papryka ostra.

Przygotowanie

  1. Posiekaną cebulę podsmażam na oleju ryżowym, następnie dodaję pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek.
  2. Na patelnię dorzucam pokrojony szpinak i suszone pomidory, całość duszę 5-6 minut.
  3. Następnie dodaję jogurt, parmezan i przyprawy.
  4. Całość układam na talerzu, posypuję resztką startego parmezanu. Dekoruję serkiem mascarpone i świeżą bazylią.
  5. Smaczny, szybki w przygotowaniu obiad gotowy:)

Napisz Komentarz